.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
maandag, 6 November 2017

545 lopers aan de start van de Twiskemolenloop

Een zonnetje, 11 graden en een matige wind. Perfect loopweer voor de 545 lopers die afgelopen zondagochtend aan de start verschenen van de Landsmeerse Twiskemolenloop. Een flinke opkomst, dat had wellicht te maken met de grote hoeveelheid ouders en kinderen die aanwezig waren vanwege de finale van de jaarlijkse scholenestafette, die voorafgaand aan de Twiskemolenloop plaats vond.

Jong geleerd
De 7-jarige Ryan Galewicz liep voor het eerst mee met de 3 kilometerloop. Hij zit sinds kort op atletiek. “Het was wel wennen, deze afstand maar ik hoefde geen één keer te wandelen.” Ryan was in goed gezelschap; hij liep met zijn 70-jarige oma Joke van Brug, die nog elk jaar een marathon loopt. Merle Visser uit Landsmeer was buiten adem toen zij over de finish kwam. Niet zo gek, want zij  was het snelste meisje op de 3 kilometer in 14:57 minuten. Siem te Pas werd tweede, op 20 seconden na kon hij de winst niet pakken. Deze 9-jarige rechtsbuiten laat het er niet bij zitten en komt waarschijnlijk bij een volgende Twiskemolenloop revanche halen.  

Spontane deelname
De Tsjechische Jirí Václavík is voor zijn werk regelmatig in Amsterdam. Op vrijdag bedacht hij dat hij nog niks te doen had dit weekend en vond op internet de Twiskemolenloop: “Ik fiets graag in het Twiske als ik in Nederland verblijf. Nu bedacht ik dat het leuk was om mee te doen aan deze loop. Na 10 kilometer liep ik al alleen. Door wat bladeren ben ik ook nog gevallen, toch werd ik niet ingehaald.” Jirí was de snelste heer op de 21 kilometer. Ook Joost Kunst uit Amsterdam-Noord was een spontane deelnemer en kwam als eerste binnen op de 10 kilometer. “Ik besloot pas vanmorgen om 10 uur om mee te doen. Ik train altijd in het Twiske dus mee doen was wel zo handig. Ik vind het een mooi evenement!”

KLM landing in Landsmeer
Een groep KLM Roadrunners liepen mee met de 10 kilometer. Met 169 deelnemers is dit toch de hoofdafstand van deze loop. Roadrunner Miranda van der Voort vertelt “De KLM Roadrunners is een loopgroep voor KLM-ers die graag regelmatig aan een loopje willen mee doen.” Er worden loopjes in binnen- en buitenland geselecteerd, zo liep Miranda vorige maand nog in Singapore. “Wat ik zo fijn vind aan de Twiskemolenloop is dat je geen auto tegen komt en echt in de natuur loopt. Je komt met een leeg hoofd weer thuis.”

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op zondag 10 december 2017. Je kunt voor-inschrijven op de website.

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus