.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
maandag, 6 November 2017

Berengezellig weekend op Terschelling

Goh, wat waren we er weer aan toe! Na de ruim tien jaar gerechtelijk afgedwongen afwezigheid, en de moeizame herstelwerkzaamheden c.q. zware traumaverwerking door de locals, mochten we dit jaar ein-de-lijk weer. Een contingent van zo'n twintig ACW-ers reisde af naar het Hoge Noorden, voor de Berenloop op Terschelling. Een obscuur samenraapsel van de groepen 3, 4, 5 en 6 meldde zich vrijdag 3 november in groepsaccommodatie de Cyprian (uitleg) te Baaiduinen.
 
Alles zat mee dit weekend. Het gezelschap was vrolijk, fris en monter, de Cyprian had maar liefst twee wc's, serveerde een viersterrenontbijt (geen causaal verband), en ook het voer in snackbar de Rukkende Jager was prima binnen te houden. En het weer? Hooguit drie spatjes regen, en verder droog met nog wat uurtjes zon ook.
 
D-day was zondag 5 november, de dag van de Berenloop. Iedereen legde de halve marathon af met een grote smile op het gezicht. Laller en semi-Brabo Martijn Tuin werd met 1.23 nondejuh keiknap tweede bij de heren 40+, jonguh! We hadden één heul dappere dame mee die zich zelfs waagde aan de klassieke afstand. De 'hele' dus, van 42,195 kilometer. Judith Suiker heet ze. Nomen non est omen, want bikkel Judith werd (tromgeroffel, hoorn- en klaroengeschal) eerste bij de dames 45+, in 3.46! Een prima tijd. En mind you, in het parcours zat ook ruim drie kilometer strand, met de stevige wind vol op je giechel.
 
Na dit topweekend zou het zomaar kunnen dat we volgend jaar Terschelling wederom invaseren. Sorry, locals. Lieve über-regelneef Pietertje-Bas, lees je mee?
 
 
 

 

 

Door Marcel Kuiper
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus