.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 1 Oktober 2017

Nieuw seizoen Twiskemolenloop van start

Afgelopen zondag vond de eerste Twiskemolenloop van het 42e seizoen plaats. Jong en oud vonden hun weg naar de start van deze loop, vernoemd naar de molen die vorige herfst ontkopt werd door een windhoos. Binnenkort zal het herstel van de Twiskemolen van start gaan.

Minuut stilte

Vóórdat de 490 lopers van start gingen werd er een minuut stilte te gehouden voor AC Waterland-erelid Cees Visser, de man die zich met hart en ziel tientallen jaren heeft ingezet voor zijn club. Ces overleed afgelopen augustus op 82-jarige leeftijd. Zoon Renaud liep als eerbetoon mee, met vier van zijn vrienden. “Ik had gevraagd of ze wilden meelopen met deze Cees Visser-memorial loop, en ze zeiden gelijk ja.” Hand-in-hand kwamen de vijf vrienden binnen het uur over de finish.

De minuut stilte was er ook voor onze oud-voorzitter, -secretaris en -bestuurslid Engel Dobber. Hij overleed op 3 augustus. Engel was een warme en innemende persoonlijkheid, die heel goed wist wat hij wilde. Een man van daden. Engel Dobber is van onschatbare waarde geweest voor ACW.  

Snelle meisjes

Opvallend aan de uitslagen van de kortere afstanden is de aanval van de meisjes op de snelste tijden. Anna Zuurbier uit Landsmeer zit niet op atletiek maar doet wel aan hockey. Zij liep de 1500 meter: “Ik liep de hele tijd voorop, hij (Bouwe Dekker, red) haalde mij op ’t laatst in.” Fee Eising was snelste op de 3 kilometer, zij liet ook de jongens achter zich. Met twee atleten als ouders heeft zij snelle genen. “Ik denk van allebei” is haar diplomatieke antwoord op de vraag van wie zij die snelheid heeft meegekregen.

EHBO

Bij een loop van deze omvang zijn altijd veel vrijwilligers nodig, ook voor de EHBO. Landsmeerse Petra is al tien jaar vrijwilliger “Het is een leuk evenement in eigen dorp”. EHBO-er Peter heeft een paar tips voor de lopers “Zorg dat je vooraf goed eet en goed drinkt. En zorg dat je iets warms bij je hebt zodat je na afloop niet te veel afkoelt.”

Fit blijven

De 81-jarige Anton Schuurman uit Amsterdam heeft ook een tip, om fit te blijven. “Ik loop nog twee a drie keer per week hard.” Anton is in 1985 begonnen met hardlopen en verschijnt wel vaker aan de start van de Twiskemolenloop. “Er was wel wat harde wind vandaag, maar ach... nu ga ik douchen want dat kan hier tegenwoordig!” lacht de loper, die nog best fit oogt na de finish van de 16 kilometer.

Foto’s en uitslagen

Bekijk de Foto's en complete uitslagen. 

Deze zijn ook te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op zondag 5 november 2017. Je kunt voor-inschrijven op de website.

 

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus