.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 10 September 2017

Open training bij AC Waterland

Tijdens de Nationale Sportweek organiseert AC Waterland in Landsmeer een open training, woensdag 13 september om 19.30 uur. Op deze avond zijn de trainingen voor elke hardloper toegankelijk. Van beginner tot wedstrijdloper; binnen elke trainingsgroep kan iedereen op eigen niveau trainen. Puur recreatief of meer prestatiegericht. De trainingen zijn gratis en verplichten tot niks.

Hardlopen is razend populair. Iedereen lijkt op dit moment de hardloopschoenen aan te trekken. Uit een recent grootschalig onderzoek blijkt dat 93 procent van de lopers niet in groepsverband traint. Veel lopers ervaren drempels om in groepsverband te lopen. Marieke Pauw van AC Waterland verlaagt de drempels: "Bij AC Waterland zijn er verschillende trainingsmomenten, zowel overdag maar voornamelijk in de avonduren. Er is altijd wel een geschikt trainingstijdstip te vinden. Dus het excuus van geen passend tijdstip gaat bij ons niet op."

AC Waterland sluit met de open trainingen tijdens de Nationale Sportweek aan bij de 'Samen lopen is leuker' campagne van de Atletiekunie. Uit onderzoek van NOC*NSF naar de duur van sportbeoefening blijkt dat lopers bij clubs gemiddeld zeven jaar actief zijn, terwijl een individueel startende hardloper het gemiddeld maar zeven weken volhoudt. Marieke Pauw: "De cijfers verbazen me niet. Bij AC Waterland staan gediplomeerde en deskundige trainers voor de groep. Zij hebben veel aandacht voor blessurepreventie. Naast deskundige begeleiding is het bovendien erg gezellig. Bij AC Waterland heb je snel jouw plek gevonden en voel je jezelf snel thuis. De vaste trainingsmomenten zorgen daarnaast voor structuur. Dat werkt motiverend, het is voor veel lopers een welkome stok achter de deur."

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: marieke2006@live.nl

Bron Rodi

Door Admin
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Crosswedstrijd 16 december

Uitslag van de 2e wedstrijd in de competitie 2017-2018

Twiskemolenloop

5 november, 10 december 2017
4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017