.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
donderdag, 9 November 2017

Zonnige Finale Schoolestafette 2017 bij AC Waterland

Voorafgaand aan de Twiskemolenloop vindt in de herfst traditiegetrouw de Finale van de Schoolestafette plaats. Onder een zonnige hemel werd afgelopen zondag 5 november bij Atletiekclub Waterland fanatiek gestreden om de Wisselbokaal van de Schoolestafette. Er deden vijf scholen mee in de strijd, de Hoeksteen, de Fuik, de Stap, de Montessorischool en de Augustinusschool.
Na het knallende schot uit het startpistool liepen alle atleten in het sporttenue van hun school zo hard als ze konden om het estafettestokje door te geven aan de volgende loper, waarbij ze luidkeels werden aangemoedigd door een enthousiast publiek van ouders, opa’s en oma’s en klasgenoten.

De woensdagmiddag ervoor vonden tijdens de atletiekmiddag de voorrondes plaats, waarbij de snelste vijf lopers geselecteerd werden voor de finale. Tevens konden de kinderen kennis maken met de atletiekonderdelen balwerpen, verspringen en hoogspringen. Wanneer ze alle onderdelen hadden afgerond mochten zij met een volle stempelkaart een welverdiend vaantje in ontvangst nemen. En alle kinderen ontvingen een uitnodiging om drie keer gratis te komen trainen tijdens de reguliere trainingen.

Uitslagen
Dit jaar was er één school die eruit sprong en naar huis ging met welgeteld 5 bekers: de Montessorischool!
Zij wonnen in drie van de vier categorieën en moesten alleen de meisjes bovenbouw van de Stap voor zich dulden. Overall waren de prijzen als volgt verdeeld:
Augustinus 3e plaats, de Stap 2e plaats en Montessorischool 1e plaats.

Alle kinderen gingen naar huis met een glimmende gouden medaille. We hopen dat iedereen heeft genoten van dit sportieve evenement.

Kijk op facebook voor foto's

Film van Peter Karman

Door AC Waterland
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus