.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
slider foto 5
slider foto 6

Onverwacht warme sloteditie Twiskemolenloop

Na een winterse week met sneeuw en ijs was het nog spannend of de loop door kon gaan. Tot en met de dag zelf waren de waterleidingen en verwarming van het clubgebouw bevroren. "Een koude kantine, geen douches, geen koffie of thee, dat kun je de lopers én de vrijwilligers niet aandoen" aldus organisator Nico Hemelaar. "Zaterdag is er met man en macht gewerkt om het allemaal weer in orde te maken". De ochtend begon met -2, maar tegen de middag, toen de laatsten van de 475 lopers binnenkwamen, was het inmiddels 11 graden en voelde het zonnetje zelfs warm aan.

Vroege vogel
De snelste dame op de 21 km was Larissa Praat uit Amsterdam. "Ik loop zo'n 3-4 keer per week. Ik heb een drukke baan en sta graag vroeg op zodat ik de dag begin met een rondje hardlopen. Dan kan ik er de rest van de dag weer tegenaan." De snelste dame op de 16 km was Judith Suiker uit Landsmeer met 1.21.05 uur. “Het ging wel lekker, het was best warm eigenlijk.”

Running Blind
Running Blind is een stichting voor hardlopers met een visuele handicap. Regelmatig staan zij aan de start van de Twiskemolenloop, omdat het parcours autovrij is en weinig obstakels kent. Machteld uit Haarlem loopt samen met haar buddy, de Landsmeerse Petra. Zij trainen elke dinsdagochtend samen. Machteld: "Ik zie alles door een kokertje, de rest zie ik niet. Dus dat ziet Petra voor mij. Ik vind het Twiske wel heel mooi om te lopen.”

Run2Forty2
Trainen voor een marathon kun je beter niet alleen doen. Er moeten flink wat kilometers gelopen worden voor je fit aan de start kun verschijnen. De trainingsgroep Run2Forty2 uit Haarlem had een 30-er op het programma staan. Voorafgaand aan de start van de halve marathon hadden ze al 9 kilometer in de benen. Eén van hen, de 27-jarige Jeffrey de Groot, is ondanks de extra training die ochtend, de snelste heer op de 21 kilometer in 1.24.22. "Ik train voor de marathon van Londen. We doen allemaal mee aan een voorjaarsmarathon, anderen gaan naar Boston of Rotterdam."

Dry-fit shirt
Traditiegetrouw konden de lopers met passe partout bij deze laatste loop van het seizoen hun dry-fit shirt ophalen. De foto’s en uitslagen kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop is de 215e editie en vindt plaats op 7 oktober.

Lees hier de belevenissen van deelnemer Arjan. https://arranraja.wordpress.com/tag/twiskemolenloop/

 

Twee Parcoursrecords gesneuveld tijdens Twiskemolenloop - 4 februari 2018

Een strakblauwe lucht en 3 graden, dat is goed loopweer. Ondanks de stevige tegenwind sneuvelden er maar liefst twee parcoursrecords. 496 lopers verschenen aan de start van de vierde Twiskemolenloop van dit seizoen. Het startschot werd gegeven door de waarnemend burgemeester Anne-Lize van der Stoel.

Startschot
Afgelopen najaar heeft burgemeester Astrid Nienhuis afscheid genomen van Landsmeer. Deze zondag was waarnemend burgemeester Anne-Lize van der Stoel bij AC Waterland aanwezig om kennis te maken met het bruisende verenigingsleven van Landsmeer. “Het is goed om te zien dat er zoveel vrijwilligers zijn die deze Twiskemolenloop mogelijk maken. En dat er zoveel mensen mee lopen en aan hun gezondheid werken. Zelf ben ik meer een fietser en doe mee aan fietstochten van Le Champion.”

Snelle zusjes  
De zusjes Mast uit Purmerend deden zondag voor het eerst mee met de Twiskemolenloop. Beiden gingen zij met bloemen naar huis. Nienke van 11 jaar, was het snelste meisje op de 1,5 km. Eline van 14 was het snelste meisje op de 3 km. Zij brak ook het parcoursrecord dat al sinds 2014 op naam van Emma Kant stond.

Parcoursrecords
Niet alleen Eline brak zondag het parcoursrecord. Ook Tim Tesselaar uit Den Helder ging met bloemen naar huis. Hij snoepte bijna een minuut van het record af en dat is een knappe prestatie met deze harde wind. Hij liep de halve marathon in een tijd van 1.14.46 uur. Tim is pas 22 jaar en liep afgelopen oktober zijn eerste marathon in 2 uur 37. Een veelbelovend atleet, die wij vaker hopen terug te zien bij de Twiskemolenloop.

Samen lopen
Wat is er mooier dan samen als eerste finishen? Dat moeten Nina van der Hoeven en Celine van Halsema gedacht hebben toen zij op de finish af kwamen en de omroeper vroeg om een battle. De vriendinnen uit Amsterdam keken elkaar aan, pakten elkaars hand vast en versnelden. Samen. Zij trainen voor de marathon van Rotterdam en hebben ongeveer hetzelfde tempo, wat de vele trainingskilometers een stuk aangenamer maakt. Wie uiteindelijk met de bloemen naar huis ging is onbekend.

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen vindt plaats op zondag 4 maart 2018. Op die dag kunnen de lopers met een passepartout hun dry fit t-shirt met unieke print ophalen. Je kunt nu al voor-inschrijven op www.inschrijven.nl

 

 

 

Twiskemolenlopers trotseren winters weer

Sneeuwbuien met een wind van 31 kilometer per uur en een maximum van twee graden. Het weerbericht loog er niet om en de organisatie van de Twiskemolenloop besloot daarom uit veiligheid de afstanden en routes aan te passen. Er zijn rondes van 5 en 10 kilometer uitgezet, die de deelnemers één of twee keer kunnen lopen en er is een ronde van 1,5 en 3 kilometer. Niet minder dan 356 lopers verschenen aan de start en trotseerden de sneeuw en de koude wind.

Een beetje glad
Mo Mohammachi uit Amsterdam is de eerste heer op de 10 kilometer in 37:10 minuten. “Het was een beetje glad in de bochten en er was tegenwind” beschrijft hij de omstandigheden, terwijl hij warme thee krijgt aangereikt door een vrijwilliger. Suzan Nieman verscheen in korte broek aan de start. Als eerste dame op de 10 kilometer komt zij binnen in 38:27 minuten. “Het ging goed hoor maar ik heb nu wel een beetje koude benen” lacht zij.

Snelle beslissers
Thomas Merlijn besluit vijf minuten voor de inschrijving sluit nog om mee te doen. 17 minuten en 20 seconden na de start komt hij als snelste heer binnen op de 5 kilometer. Kareem Ashri uit Zaandam komt als snelste heer binnen op de 20 kilometer in 1:24 uur. Serge Pals uit Purmerend finisht één seconde na hem. “Ik kon hem niet pakken!” Kareem grijnst en vertelt “Ik was hier nog nooit geweest en vanmorgen was het nog droog dus ik besloot mee te doen.”

Veilig terug
Jennecke Stradmeijer en Ton Beekman van AC Waterland finishen samen. Ton blikt opgetogen terug “Je verwacht het niet, maar het tweede rondje ging sneller dan het eerste.” Jennecke loopt zelfs haar PR. Veel lopers spreken glunderend over de omstandigheden van deze zondag, zo’n winterse ervaring is toch een goed verhaal na afloop.  Na 2 uur en 9 minuten is iedereen weer veilig binnen. Angelique van Zijl uit Zwaag komt als laatste loper binnen, zij heeft 20 kilometer gelopen. “Dit was bikkelen!”

Opwarmen
Wat is nu de snelste manier om weer op te warmen na een dergelijke inspanning in de kou? EHBO-er Petra is er duidelijk over “Snel naar binnen gaan, droge kleding aantrekken en iets warms drinken”. Naar goed gebruik was er verse erwtensoep verkrijgbaar in de kantine en na drie grote pannen was het echt op.  

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op zondag 4 februari 2018. Je kunt voor-inschrijven op www.inschrijven.nl

 

 

Verslag 5 november 2017

 

De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen werd afgelopen zondag gelopen. Ondanks de minder mooie weersverwachting was het droog en tien graden. 571 lopers vonden hun weg naar AC Waterland. Nico Hemelaar van de organisatie blikt terug “We hebben een mooi seizoen gehad met veel bekende gezichten en ook veel nieuwe lopers. Dat valt mij op, want die kijken nog zoekend rond. Er zijn dit seizoen weer een aantal parcours-records gesneuveld dus we kunnen de website weer aanpassen.”

Dry fit shirt
Norbert Bijvoet uit Wognum is één van de 571 lopers die regelmatig aan de start staat van de Twiskemolenloop. “Het is een mooi, afwisselend en autovrij parcours. Maar waarvoor ik terug kom, is het T-shirt!” Lopers met een passe-partout konden vandaag hun dry fit-shirt ophalen. Elk jaar is het weer een andere kleur en staat er een andere uitspraak op.

Jong en oud
De Landsmeerse Kai van den Ende is 4 jaar en stond voor het eerst aan de start van de 1,5 kilometer, samen met zijn opa Paul Spiertz, de voorzitter van de AC Waterland. Kai vond het startschot erg hard klinken: “Ik deed mijn hand op mijn oor! Maar ik vond het superleuk met opa en nu ga ik elke dag trainen!” De Baarnse Hans Oostindiën is 70 jaar en heeft er al 14000 wedstrijdkilometers op zitten, bij elkaar gelopen in ongeveer 1000 loopjes. “In 1978 ben ik begonnen met hardlopen. In 1981 liep ik op uitnodiging van Nike de marathon van New York in 3 uur 10, een mooie ervaring. Toentertijd gingen nog niet zoveel Nederlanders naar het buitenland voor een marathon.”  Zondag stond Hans aan de start van de 10 kilometer.

Running Blind
Al eerder mocht AC Waterland lopers van Running Blind verwelkomen. Dit zijn lopers met een visuele beperking die met een buddy lopen. Alles draait daarbij om vertrouwen. Dit jaar gaat een team van Running Blind voor het eerst mee doen aan de Roparun, de bekende sponsorloop van Hamburg naar Rotterdam. Ook Nyash Karanja doet mee, zij heeft al eerder mee gedaan: “Het is heel zwaar, je slaapt onderweg bijna niet”. Buddy Gerrit Jacobs vertelt: “We trainen zo’n vier keer per week samen, we wonen bij elkaar in de buurt. Op dinsdag traint Nyash bij Running Blind, want ja dan moet ik gewoon werken”.

Foto’s en uitslagen
Foto’s en complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op 1 oktober. Op 22 maart begint er weer een starterscursus bij AC Waterland. 

 

 

Recordaantal lopers aan de start van Twiskemolenloop

Er leek geen einde te komen aan het aantal lopers dat voorbij kwam nadat het startschot was gegeven. Met 721 lopers aan de start werd een record verbroken. Ruim 270 daarvan pakten de populaire afstand van 10 kilometer.

Parcoursrecord
Weinig wind, droog en fris, dat zijn de ideale weersomstandigheden voor een parcoursrecord. Jeroen Kramer uit Zaandam liep de 5 kilometer, ter voorbereiding op het NK in Schoorl. “Het was werken, maar het is voor mij een P.R.” Met een tijd van 16.04 verbrak Jeroen het parcoursrecord. De kleine Stef Dikke (7 jaar) liep ook de 5 kilometer. Het was de eerste keer voor het Atos-lopertje. “Het ging goed, ik vond het niet echt ver. Papa is nog niet binnen”.

Winnaars met verhaal
De winnaars op de verschillende afstanden gaan met een mooie bos bloemen naar huis. Achter elke winnaar gaat een verhaal schuil. Zo is de snelste dame  op de 5 km,  Rosalie Teeuwen (19:47) een paar maanden geleden moeder geworden en is weer begonnen met trainen. De snelste dame op de 10km traint voor de triatlon van Amsterdam in juni. “Dit was een mooie nulmeting; de eerste kilometer ging goed en daarna kon ik mijn tempo mooi vlak houden” vertelt Kirsty van der Geest. Jelte Brontsema uit Oostzaan  had al drie jaar niet meer gelopen en besloot vandaag zijn hardloopschoenen weer eens aan te trekken.  Jelte kan concluderen dat hij nog best in conditie is want hij kwam als eerste heer over de finish. Robert de Boer uit Volendam traint voor de marathon van Rotterdam. Voorafgaand aan de 21 kilometer was hij uit Purmerend komen lopen, dat is zo’n 13 kilometer. “Dan zijn de benen al vermoeid en dán is het de kunst om het tempo vast te houden. Met een tijd van 1 uur op de 16 km ben ik tevreden. Mijn marathon-P.R. is 2.47 uur, ik wil ‘m nu graag in 2.45 uur lopen”.

Online inschrijven
Dat een groot aantal lopers op het laatste moment besluit mee te doen is zichtbaar te merken aan de verlengde inschrijfmogelijkheid via internet. De avond voor de loop schreven nog zo´n honderd lopers in. Lopers kunnen sinds kort na afloop een herinneringsmedaille kopen voor 2 euro.   

Foto´s en uitslagen
Foto´s en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is de laatste van dit seizoen en vindt plaats op zondag 5 maart.  Lopers met een passe-partout kunnen bij inlevering een dry fit-herinneringsshirt ophalen. Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl tot de avond voor de loop.

 

AC Waterland overhandigt cheque aan molenaar Twiskemolen

Molenaar Marcel Koop en zijn vrouw Marijke werden afgelopen zondag blij verrast met de mooie donatie van 4100 euro. Tijdens en na de Twiskemolenloop van oktober werd een inzamelingsactie gehouden voor de gedupeerde molenaar. AC Waterland besloot het ingezamelde bedrag te verdubbelen. Voorzitter Paul Spiertz maakte het bedrag bekend en had vanwege de Sinterklaastijd zijn verhaal in dichtvorm gegoten. De molenaar en zijn vrouw waren zichtbaar geraakt “Het is niet alleen het bedrag maar ook de betrokkenheid die ons zo raakt. Het is echt hartverwarmend”.

Glissende Meeuwen

De weerberichten gaven aan dat er kans was op een eerste ijsdag en vorst. Menige loper had het er over na de finish, zo ook de 28-jarige Joost Zaunbrecher “Het was glad! Zeker onder de bomenrij, de dauwdruppels bevroren zodra ze het wegdek raakten. Ik heb vooral de kantjes meegepakt”. Zaunbrecher komt als eerste over de finish op de 10km. Hij  is één van de ongeveer 50 Meeuwen uit Volendam. Volendammer Jan Vlak zet elk winterseizoen een competitie op van 12 wedstrijden. “Er is gezonde competitie onderling. We zijn geen echte vereniging dus er zijn geen regels. Er is eigenlijk maar één regel; je mag iedereen inhalen behalve een Meeuw!” “Ja, want dat kost punten” grinnikt een andere Meeuw, Simon Mooijer. “Het viel niet mee vandaag, want ik gliste aldoor weg en dat kostte energie.”

Gedreven om te winnen

Voor de start  van de 3 km. treffen wij de 13-jarige Jelle Bonenkamp uit Landsmeer. Hij kijkt bedenkelijk. “Ik word altijd tweede. Maar vandaag wil ik eerste worden.” Na de finish zien wij een breed lachende Jelle terug: “Eerste! Het was zwaar, want ik liep voorop. Eén jongen liep vlak achter mij. Maar op het laatst ben ik van hem weggelopen!”

Gezonde sport

De 79-jarige Marijke Dil loopt nog drie keer per week. Op vrijdags gaat ze altijd naar de duinen. “Ik heb altijd gesport en zolang ik gezond ben blijf ik het doen!” Deze viefe dame doet regelmatig mee aan de Twiskemolenloop, deze keer deed zij de 5 km. “Het was wel glad hoor, dus ik deed voorzichtig”. Mevrouw Dil stapte na afloop gewoon lekker op de fiets, terug naar Zaandam.

De volgende Twiskemolenloop is in het nieuwe jaar, op 5 februari 2017. De inschrijving is reeds geopend.

Foto’s en uitslagen zijn te vinden op www.twiskemolenloop.nl

 

 

 

580 lopers dragen Twiskemolen een warm hart toe

Sinds 1975 komen er vijf keer per winter honderden hardlopers langs de Twiskemolen, een naam voor deze loop was dus al gauw bedacht. Groot was dan ook de schok toen op 18 oktober jongstleden de kop én wieken van de molen werden afgerukt door een windhoos. De eeuwenoude molen staat er sindsdien zielloos bij. Atletiekclub AC Waterland besloot op de eerstvolgende Twiskemolenloop een inzamelingsactie te houden en het bedrag te verdubbelen. Een grote opkomst was het gevolg.

Ideaal loopweer
Het was zondag heerlijk loopweer, 15 graden en weinig wind. Onderweg een klein buitje ter verkoeling. Veel lopers vonden hun weg naar de atletiekbaan van AC Waterland, dat mooi gelegen ligt aan de rand van het Twiske. Ook al wordt deze loop al sinds 1975 georganiseerd, toch zijn er steeds weer lopers voor het eerst. Zij worden verrast door de mooie, autovrije route door het Twiske en dat zo vlakbij Amsterdam. In deze editie waren zowel de snelste heer op de 16 km (1.05.46), Jurre Slijkerman uit Amsterdam, als de snelste heer op de 21 km (1.19.08), Reinoud van Laan uit Haarlem voor het eerst te gast. De snelste dame op de 21 km (1.40.50), Ria Grondman uit Purmerend, had vorig jaar november al mee gedaan. Ook toen ging zij met de eerste prijs naar huis, de mooie bos bloemen van bloemist Zijlstra.   

Inzameling
Terwijl de lopers van start gaan en weer terugkeren, ging ACW-er Rianne bij de toeschouwers langs met de collectebus. “Toen het net gebeurd was zag ik al gauw een foto van de ontkopte molen op WhatsApp. Ik was er door geraakt. Ik weet niet hoeveel geld ik al op heb gehaald vandaag, maar er kan nog meer bij. Er was zelfs iemand uit Lelystad gekomen om te lopen en een donatie te doen”. 

IJkpunt
Landsmeerder Martin Jacobs vond het maar een raar gezicht, zo’n ontkopte molen. “Het was altijd een soort ijkpunt, als je de wieken van de molen zag, dan wist je hoever je nog moest. Toen ik er langs kwam heb ik er een fotootje van gemaakt. Er moet snel weer een dak op!”

Donaties zijn welkom op NL48INGB0001378981 t.n.v. AC Waterland onder vermelding van ‘Steun de Twiskemolen’. AC Waterland verdubbelt de opbrengst en zal op 4 december, bij de volgende Twiskemolenloop, het bedrag aan de gedupeerde molenaar overhandigen.
 

Verslag Twiskemolenloop 30 oktober 2016, door Arjan de Haart

Fervent hardloper Arjan de Haart heeft een leuk, persoonlijk verslag geschreven over de Twiskemolenloop van 30 oktober.
 

Nederlands kampioen verpulvert parcoursrecord Twiskemolenloop

Zondag 25 september vond de eerste Twiskemolenloop van het nieuwe seizoen plaats. Bij de start van de 10 kilometer was het direct al duidelijk: op deze afstand zou het parcoursrecord er wel eens aan kunnen gaan. Phanos-atleet Nils Pennekamp ging er als een speer vandoor, en bulderde met 20 kilometer per uur over de baan van AC Waterland richting recreatiegebied het Twiske.

Nu starten atleten wel vaker hard, maar die krijgen meestal al snel de rekening gepresenteerd. Nils Pennekamp (1987) is echter tweevoudig Nederlands kampioen. In 2015 pakte hij de nationale titel op zowel de 3 kilometer steeple chase als bij de korte cross. Die kan dus wel wat, en dat bleek. Soeverein en in een prachtige stijl vloog hij door het Twiske. De klok stond stil op 32.00, een verbetering van het parcoursrecord op de tien kilometer met maar liefst dik twee minuten. Nils had geen tijd voor even napraten of nagenieten. Hij stapte direct op zijn racefiets om naar zijn woonplaats Castricum te knallen, want hij is volop in voorbereiding voor de NK Duathlon: lopen, fietsen, lopen.
 

Nog een record? Warmste Twiskemolenloop ooit
Afgelopen zondag werd waarschijnlijk nog een record gebroken: de warmste Twiskemolenloop ooit. Eind september en dan 24 graden? Het zal zelfs in de ruim veertig jarige geschiedenis van de loop niet eerder zijn voorgekomen.

31,6 km als voorbereiding op Amsterdam marathon
Deze Twiskemolenloop kende naast de reguliere zes afstanden ook een 31,6 kilometer, speciaal om deelnemers van de Amsterdam marathon nog een laatste ‘dertiger’ aan te bieden. Een van de deelnemers was AC Waterland-atleet Pieter Bas Opheij: “Amsterdam wordt mijn marathondebuut. Samen met nog een man of vijftien van de club trainen we al maanden samen voor Amsterdam. Leuk en motiverend om met z’n allen naar die wedstrijd toe te trainen. Op het trainingsprogramma staan altijd een paar lange duurlopen, dus deze Twiskemolenloop van onze eigen club pakken we dan natuurlijk ook nog mee. Het ging prima, ondanks de warmte. Nu is het terugschakelen geblazen zodat we straks heel en uitgerust aan de start staan op 16 oktober. We hebben er zin in!”

Volledige uitslagen, foto’s en finishfilmpjes van deze Twiskemolenloop staan op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop is op zondag 30 oktober.

Lopers op de 31,6 kilometer, in voorbereiding op de Amsterdam marathon

 

Windstille sloteditie Twiskemolenloop

De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen werd vanmorgen gelopen. Nico Hemelaar van de organisatie blikt terug “We begonnen met de mooie Jubileumloop in september. Daarna hebben we een paar keer slecht weer gehad, veel regen en wind. Maarja, een Twiskemolenloop staat ook bekend als een strijd tegen de elementen. We sluiten af met een windstille editie met 416 deelnemers aan de start”.

Vrijwilligers
Een vereniging kan zonder vrijwilligers bijna niet bestaan. Zeker bij een evenement als de Twiskemolenloop zijn er veel vrijwilligers op de been. Wat beweegt deze mensen om op hun vrije zondag in weer en wind te komen helpen? Roy (36) uit Oostzaan vertelt “Ik vind het leuk om te doen. Mijn taak is om voor de lopers van de 5km uit te fietsen. Daarna haal ik de snelste dame van de 21km op uit de polder en begeleid haar naar de finish. Dat vind ik best een eer. Ik tast altijd even af of ze willen praten. Die van laatst had nog opvallend veel lucht. Zij liep dan ook een parcoursrecord”.

Agaath (62) uit Landsmeer is achter de bar te vinden. Zij geniet van de interactie met de lopers. “Al die sportieve mensen, ik vind dat leuk. Vooral als ze terug komen, dan vraag ik altijd hoe het is gegaan. Dan hoor je hun verhalen aan. De één vond het tegenvallen, de ander komt blij terug.”

Ellen (51) uit Landsmeer staat bij de seizoenskaarten. Daar komen de lopers hun startnummers halen die vooraf een seizoenskaart hebben gekocht voor de vijf lopen. “Omdat hier telkens dezelfde mensen komen, leer je ze ook kennen. Van sommigen weet ik de naam al als ik ze zie aankomen.”

Fanatieke jongens
Bij de finish wachten een paar lopers uit Assendelft hun maatjes op. Ab Saddouki (49) vertelt “Wij zijn een stel fanatieke jongens, we trainen zo’n drie keer per week. Onze loopgroep bestaat nu drie jaar, we wonen allemaal bij elkaar in de buurt.” Op de vraag hoe hun loopgroep heet antwoord hij “We hebben eigenlijk nog geen naam voor onze groep!” 

De Amsterdamse Karlijn Stalenhoef (26) is wederom de snelste dame op de 16 km, net als in februari van dit jaar. Dit keer snoept zij nog eens 3 minuten van haar eigen tijd af en finisht op 1.13 uur. Op de vraag of zij altijd zo snel loopt antwoord zij met een lach: “Alleen als ik zin heb!”

De snelste dame op de 21km komt binnen in een tijd van 1.42. Het is Kim Petit: “Ik kom uit Maastricht, maar tegenwoordig woon ik in Amsterdam”. Zij traint voor een Iron Man, dat is een triatlon. Roy heeft zijn fiets neergezet en wacht haar op bij de finish om haar te feliciteren. Kim “Ik was erg blij met Roy, hij heeft me heel goed geholpen door de weg voor me vrij te maken.”

Verslag 7 februari 2016

Verslag 15 november 2015

Verslag Twiskemolenloop 1 maart 2015

Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus